středa 23. března 2016

Již od starověku poutají pozornost markýzy nad kavárnami, obchody i terasami

Výlet do Itálie či Chorvatska, kde bývají uličky starobylých měst často rozpáleny poledním slunečním žárem nebo ostřejším zapadajícím sluncem, je mnohdy zdoben barevnými látkovými markýzami, které jsou okrasou kaváren, obchůdků, taveren i restaurací. 
Markýzy se stávají stále populárnější i u nás. Jejich pestré či barevně střízlivější vyvedení umí doladit dojem z mnohé kavárny či zahrádky před restaurací. Účinek markýz není jen ochranný před slunečním svitem, ale i před deštěm, nemluvě o estetickém dojmu. Mnohá zastrčená kavárna by unikla pozornosti turistů či zmožených výletníků, kdyby nad jejími výlohami nebyla barevná, vkusná markýza.
Markýzy se ovšem dají namontovat nad terasu nebo balkon vašeho příbytku. Tím opticky i funkčně zvětšíte obyvatelný prostor. Není nad ranní kávu a snídani při vycházejícím slunci či sklenku dobrého vína po náročném pracovním dni na terase, již zdobí nádherná markýza. 


Markýza
Markýza
Námi nabízené markýzy Climax jsou v pestrobarevném i střízlivém provedení, dají se nainstalovat nad jakkoliv velké okno či výlohu, provedení se liší také v typech ovládání.

Pro zájemce máme připraveny markýzy kloubové, markýzy kazetové i boční markýzy. 

Kloubové markýzy jsou výsuvné s kloubovými rameny. Skladem jsou bílé markýzy, pokud si budete přát markýzy v konkrétním barevném vyvedení, sice si chvilku počkáte, ale výsledek bude stát za strpení. 


Obdržíte markýzu v barvě, která bude fasádě vašeho domu nebo obchodu opravdu slušet. 
Ukotvení těchto markýz je možné buď na stěnu, na strop, nebo na krokev. K markýzám je možné přiobjednat si oblíbenou přídavnou stříšku.


Na popularitě si celkem pochopitelně získávají kazetové markýzy, jež se zasouvají do kazety vyrobené s citem pro detail. Kazeta brání poškození mechanismu i látky, díky tomu má markýza prodlouženou životnost. Jednotlivé kazety si můžete vybrat v pestrém barevném vyvedení přesně podle svého vkusu. Stejně jako kloubní markýzy se i markýzy kazetové dají upevnit na stěnu, strop nebo krokev.  Oproti uvedeným typům stínění existují také markýzy boční, jež se dávají z boku pro stínění a chránění před bočním větrem. Venkovní látkové clony slouží k pocitu soukromí na terasách, kam mohou dohlédnout sousedi, nebo na zahradách s velkými poryvy větru. Na rozdíl od výše uvedených markýz se box boční markýzy kotví na stěnu, nebo do stojky upevněné do podlahy.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.